درد قفسه سینه: علت، راه‌های تشخیص و درمان

درد قفسه سینه

درد قفسه سینه، یک عارضه شایع است که می‌تواند در اثر یک مشکل جزئی به وجود بیاید و یا عامل بروز آن به قدری جدی باشد که زندگی بیمار را تهدید نماید. این عارضه، معمولاً به شکل احساس درد و ناراحتی در ناحیه قفسه سینه و اغلب در پشت جناغ (استخوان سینه) ظاهر می‌شود. با این که درد قفسه سینه، معمولاً مربوط به مشکلات قلبی است، اما منشاء این درد، ممکن است ناشی از مشکلات اندام‌های دیگر داخل قفسه سینه، مانند ریه‌ها، مری، ماهیچه‌ها و یا دنده‌ها نیز باشد.

در بیشتر مواقع درد قفسه سینه نشانه یک مشکل جدی نیست، اما بهتر است در صورت بروز آن با پزشک مشورت کنید. اگر احساس کردید که دچار حمله قلبی شده‌اید، فوراً به دنبال دریافت مراقبت‌های پزشکی باشید.

اگر علائم زیر را داشتید، فوراً با اورژانس تماس بگیرید:

  • اگر در قفسه سینه خود درد ناگهانی احساس کردید.
  • اگر درد به بازوها، پشت، گردن و یا فک شما نیز کشیده می‌شود.
  • اگر در قفسه سینه خود احساس سنگینی یا گرفتگی می‌کنید.
  • اگر تنگی نفس دارید، به شدت عرق می‌کنید و یا احساس ناراحتی می‌نمایید.
  • اگر درد قفسه سینه، بیش از ۱۵ دقیقه طول بکشد.

انواع دردهای قفسه سینه و علائم آن

انواع درد قفسه سینه

در جدول زیر، علائم و نشانه‌های متداول، در انواع مختلف درد قفسه سینه و محل بروز آن‌ها ذکر شده است:

نام عارضهعلائم و نشانه درد قفسه سینهمحل بروز درد قفسه سینه

آنژین صدری

– درد و ناراحتی

– احساس سفتی

– احساس فشار

– فشردگی سینه

– سنگینی

– درد نامشخص

علائم دیگر:

– حالت تهوع

– تنگی نفس

– احساس غیر طبیعی و یا سوزن سوزن شدن، بی حسی در گردن، پشت، بازو، فک یا شانه‌ها

– سبکی سر

– ضربان قلب نامنظم

در وسط  قفسه سینه و یا در تمام محوطه قفسه سینه، به سمت گلو یا فک، پایین بازوها و بین کتف‌ها احساس می‌شود.

آنژین صدری ناپایدار با فعالیت یا استرس مرتبط نیست، درد به تدریج شدیدتر می‌شود و مدت بیشتری طول می‌کشد تا رفع شود.

علائم آنژین صدری، به تدریج در طول ۲ تا ۵ دقیقه  شدیدتر می‌شود. درد قفسه سینه درآنژین صدری، معمولاً کمتر از ۱۵ دقیقه ادامه می‌یابد.

حمله قلبی

با این‌که، علائم آن شبیه به آنژین است اما، درد، بیش از ۱۵ دقیقه طول می‌کشد، با استراحت کاهش پیدا نمی‌کند و با استفاده‌ از اسپری آنژینین یا نیترولینگوال برطرف نمی‌شود.

علائم دیگر حمله قلبی:

– حالت تهوع

– استفراغ

– رنگ پریدگی پوست

– تنگی نفس

– عرق کردن

حملات قلبی، ممکن است همراه با درد قفسه سینه باشد و یا بیمار دردی احساس نکند.

– بیمار نمی‌تواند محل دقیق درد را مشخص نماید

– درد، ممکن است در مرکز قفسه سینه، در تمام محوطه قفسه سینه، در گلو یا فک، پایین بازوها و بین کتف‌ها احساس ‌شود.

درد استنت

– درد تیر کشنده

– درد اندک

– موضعی

– زودگذر

– می‌آید و می‌رود

– به فعالیت فیزیکی مربوط نمی‌شود

– ناحیه وسط یا سمت چپ قفسه سینه بیمار معمولا می‌تواند محل دقیق درد را مشخص کند

پریکاردیت یا PE

درد تیر کشنده

– درد شدید

– دردی که با استراحت، کاهش پیدا نمی‌کند

علائم دیگر پریکاردیت:

– تب

– ضعف

– تنگی نفس

– سرفه کردن

– تپش قلب (احساس می‌کنید که ضربان قلب شما تندتر شده است)

– ناحیه وسط یا سمت چپ قفسه سینه و ممکن است به یکی از شانه‌ها یا هر دو شانه کشیده شود.

– درد، هنگام دراز کشیدن، بدتر می‌شود.

 

آمبولی ریه

درد قفسه سینه تیر کشنده و شدید که زمانی که نفس عمیق می‌کشید بدتر می‌شود

– سوزش، درد، نامشخص همراه با احساس سنگینی در سینه

– تنگی نفس ناگهانی

– سرفه‌ای که ممکن است همراه با لخته خون باشد

علائم دیگر آمبولی ریه:

– ضربان قلب سریع

– پوست عرق کرده و سرد

– سرگیجه یا سبکی سر

در وسط قفسه سینه و یا در یک طرف آن

بیماری

رفلاکس معده

 

درد و سوزش قفسه سینه، فشار، ناراحتی یا “سوزش سر دل”، که اغلب بعد از خوردن غذا بدتر می‌شود

– احتمال بروز درد قفسه سینه در هنگام فعالیت بدنی یا ورزش کم است

در وسط قفسه سینه و یا به سمت بالا در گردن و گلو احساس می‌شود.

اضطراب

درد را می‌توان اینگونه توصیف کرد:

– درد تیز، تیر کشنده یا سوزش

– فشار یا تنش در قفسه سینه

این درد می‌تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد و در هنگام عصبانی شدن، استرس، ترس یا اضطراب شدید بروز می‌کند.

در تمام قفسه سینه احساس می‌شود و ممکن است به ناحیه بالایی پشت هم کشیده شود.

علت درد قفسه سینه چیست؟

علل درد قفسه سینه، شامل موارد زیر است:

مشکلات قلبی

درد قفسه سینه به دلیل مشکلات قلبی

مشکلات قلبی که در زیر ذکر شده، می‌توانند دلیل درد قفسه سینه باشند:

  • بیماری عروق کرونر یا CAD: این بیماری ناشی از مسدود شدن عروق کرونر قلب است که باعث می‌شود جریان خون و اکسیژن‌رسانی به قلب کاهش پیدا کند. درد قفسه سینه ناشی از این بیماری، آنژین نام دارد. آنژین، نشانه‌ای از یک مشکل قلبی است، اما به طور معمول باعث آسیب رسیدن به قلب نمی‌شود و نشان‌دهندۀ این است که بیمار در معرض خطر حمله قلبی می‌باشد. در این عارضه، درد قفسه سینه ممکن است به بازو، شانه، فک یا پشت نیز کشیده شود. احتمال دارد که بیمار در سینه خود، احساس سنگینی یا فشرده شدن داشته باشد. درد آنژین صدری، در هنگام ورزش کردن، هیجانات و یا ناراحتی‌های عاطفی بوجود می‌آید و با استراحت کردن برطرف می‌شود.
  • انفارکتوس میوکارد (سکته قلبی): در این عارضه، کاهش جریان خون در عروق قلب باعث مرگ سلول‌های ماهیچه قلب می‌شود. با این‌ که درد قفسه سینه در حمله قلبی شبیه درد آنژین صدری است، اما شدیدتر و کوبنده‌تر است و معمولاً در وسط و یا سمت چپ قفسه سینه احساس می‌شود و با استراحت کردن برطرف نمی‌شود. همراه با درد قفسه سینه، ممکن است علائمی مانند: عرق کردن، حالت تهوع، تنگی نفس یا ضعف شدید نیز وجود داشته باشد.
  • میوکاردیت: عارضه میوکاردیت، التهاب عضله قلب است که علاوه بر درد قفسه سینه، ممکن است باعث تب، خستگی، ضربان قلب سریع و مشکل در تنفس نیز بشود. با این‌ که در میوکاردیت هیچ انسدادی در عروق قلب وجود ندارد، اما علائم میوکاردیت، شبیه علائم حمله قلبی است.
  • پریکاردیت: پریکاردیت، التهاب یا عفونت پرده اطراف قلب است. این عارضه، دردی شبیه به درد ناشی از آنژین، ایجاد می‌نماید. اما درد آن، تیرکشنده و مداوم است و در عضلات بالای گردن و شانه‌ها احساس می‌شود. درد پریکاردیت، اغلب در هنگام نفس کشیدن، بلع غذا و یا دراز کشیدن به پشت، شدیدتر می‌شود.
  • کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک: این عارضه، یک بیماری ژنتیکی است که باعث ضخیم شدن غیر‌طبیعی ماهیچه قلب می‌شود. این بیماری، منجر به مشکلاتی در خروج جریان خون از قلب می‌شود. در عارضه کاردیوپاتی هیپرتروفیک، درد قفسه سینه و تنگی نفس، معمولاً در هنگام ورزش کردن رخ می‌دهد. اگر در این عارضه‌، عضله قلب به مرور زمان ضخیم‌تر شود، باعث نارسایی قلبی می‌شود. این امر باعث می‌شود که قلب خون را به سختی پمپاژ کند. علائم ناشی از این نوع کاردیومیوپاتی، درد قفسه سینه، سرگیجه، سبکی سر، غش و تعدادی علائم دیگر است.
  • افتادگی دریچه میترال: در این عارضه، دریچه میترال قلب به درستی بسته نمی‌شود. علائم افتادگی دریچه میترال، درد قفسه سینه، تپش قلب و سرگیجه است اما اگر افتادگی دریچه خفیف باشد، ممکن است علائمی ایجاد نکند.
  • پارگی عروق کرونر: این یک عارضه نادر اما کشنده است و عوامل زیادی ممکن است باعث پارگی در عروق کرونر شود. این عارضه، باعث ایجاد درد ناگهانی و شدیدی می‌شود که به سمت گردن، پشت یا شکم کشیده می‌شود.

درمان مشکلات قلبی

انتخاب روش‌ درمانی برای رفع مشکلات قلبی که باعث بروز درد در قفسه سینه می‌شوند، به شرایط زمینه‌ای بیماری بستگی دارد. درمان بیماری عروق کرونر (CAD)، با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی مانند: رعایت یک رژیم غذایی سالم برای قلب، ورزش و مدیریت استرس همراه با مصرف داروهای ضد پلاکت، مسدودکننده‌های بتا، مهارکننده‌های ACE و استاتین‌ها، انجام می‌شود. در بعضی موارد ممکن است روش‌های درمانی مانند آنژیوپلاستی که در آن برای رفع انسداد و یا تنگی عروق از بالون استفاده می‌شود و یا انجام جراحی بای پس قلب لازم باشد. ممکن است برای درمان آنژین صدری، مصرف داروهایی مانند نیتروگلیسیرین یا بتا بلوکرها تجویز شود؛ برای درمان آریتمی، داروها یا روش‌های درمانی توصیه شود و برای درمان مشکلات دریچه قلب، جراحی ترمیم یا تعویض دریچه انجام شود. برای تشخیص دقیق علت درد قفسه سینه و برنامه‌ریزی برای درمان لازم است که با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

مشکلات ریوی

درد قفسه سینه به دلیل مشکلات ریوی

علل شایع درد قفسه سینه ناشی از مشکلات ریوی عبارتند از:

  • پلوریت. این عارضه که به آن پلورزی هم می‌گویند، التهاب یا تحریک پوشش ریه‌ها و قفسه سینه است. در این عارضه، بیمار در هنگام نفس کشیدن، سرفه یا عطسه کردن، درد شدیدی احساس می‌کند. مهمترین علت درد قفسه سینه در اثر پلوریت، عفونت‌های باکتریایی یا ویروسی، آمبولی ریه و پنوموتوراکس است. عواملی که کمتر شایع هستند عبارت‌اند از: آرتریت روماتوئید، لوپوس و سرطان.
  • ذات‌الریه یا آب آوردن ریه. این نوع عفونت‌های ریه، باعث التهاب ریه و انواع درد عمیق در قفسه سینه می‌شوند. معمولاً ذات الریه به طور ناگهانی ایجاد می‌شود و علائمی مانند:  تب، لرز، سرفه و خارج شدن چرک از دستگاه تنفسی ایجاد می‌کند.
  • آمبولی ریه. اگر یک لخته خون با جریان خون وارد ریه‌ها شود، آمبولی ریه رخ می‌دهد؛ این عارضه می‌تواند باعث پلوریت حاد، مشکل در تنفس و تپش قلب شدید، تب و شوک شود. آمبولی ریه، اغلب در اثر ترومبوز ورید عمقی یا بی‌حرکتی طولانی‌مدت بعد از جراحی رخ می‌دهد؛ البته یکی از عوارض سرطان نیز هست.
  • پنوموتوراکس. پنوموتوراکس به دلیل صدمه دیدن قفسه سینه، زمانی که قسمتی از ریه آسیب ببیند و هوا به داخل حفره قفسه سینه وارد شود رخ می‌دهد. این عارضه، دردی در قفسه سینه ایجاد می‌کند که در هنگام تنفس بدتر می‌شود و همچنین علائم دیگری مانند فشار خون پایین نیز به همراه دارد.
  • فشار خون ریوی. فشار خون غیرطبیعی در شریان‌های ریه باعث می‌شود سمت راست قلب بیش از اندازه کار کند و باعث ایجاد درد قفسه سینه‌ای شبیه به درد آنژین می‌شود.
  • آسم. آسم، بیماری التهابی مجاری تنفسی است که باعث تنگی نفس، خس خس سینه، سرفه و گاهی درد قفسه سینه می‌شود.
  • COPD. این عارضه شامل یک یا چند بیماری است: آمفیزم، برونشیت مزمن و آسم انسدادی مزمن. در این بیماری، آسیب رسیدن به مجاری تنفسی که هوا را به ریه‌ها می‌آورند و از آن خارج می‌‌کنند و کوچک شدن کیسه‌های هوایی (آلوئول‌ها) که اکسیژن را به جریان خون منتقل می‌کنند و دی‌اکسید کربن را از بین می‌برند، مانع تنفس کامل می‌شود. سیگار کشیدن شایع‌ترین علت این بیماری است.

درمان مشکلات ریوی

درمان مشکلات ریوی که باعث درد قفسه سینه می‌شود به شرایط خاص بیماری بستگی دارد. درمان، ممکن است شامل مصرف داروهایی مانند آنتی‌بیوتیک برای رفع عفونت‌ها، داروهای ضدالتهابی برای رفع التهاب، به همراه مصرف داروهای مسکن باشد. گاهی، روش‌های درمانی دیگر و یا جراحی‌ها ممکن است لازم باشد. برای تشخیص دقیق و برنامه‌ریزی برای درمان درد قفسه سینه، مرتبط با ریه، باید به یک پزشک متخصص مشورت نمایید.

مشکلات گوارشی

درد قفسه سینه به دلیل مشکلات گوارشی

ممکن است مشکلات گوارشی، باعث درد قفسه سینه شده ‌باشد و این مشکلات شامل موارد زیر است:

  • بیماری رفلاکس معده (GERD). رفلاکس معده که به آن رفلاکس اسید نیز می‌گویند، زمانی رخ می‌دهد که محتویات معده، به گلو برگردد. این عارضه باعث احساس طعم ترش در دهان و سوزش در قفسه سینه یا گلو می‌شود که به آن، سوزش سر دل یا ترش کردن نیز می‌گویند. چاقی، سیگار کشیدن، بارداری و خوردن غذاهای تند یا چرب، مواردی است که باعث رفلاکس معده می‌شوند. درد قلب و سوزش سر دل ناشی از رفلاکس معده به این دلیل است که قلب و مری نزدیک هم هستند و یک شبکه عصبی مشترک دارند.
  • اختلالات انقباض مری. اسپاسم (انقباضات ناهماهنگ عضلانی) مری و انقباضات شدید مری، مشکلاتی هستند که ممکن است باعث درد قفسه سینه بشوند.
  • حساسیت بیش از حد مری. گاهی مری آن‌قدر حساس می‌شود که با کوچک‌ترین تغییر فشار یا قرار گرفتن در معرض اسید، درد زیادی در آن ایجاد می‌شود. علت این حساسیت هنوز ناشناخته است.
  • پارگی یا سوراخ شدن مری. اگر بعد از استفراغ شدید و یا عملی که مری را درگیر کرده است درد ناگهانی و شدیدی در قفسه سینه به وجود بیاید، ممکن است نشانه پارگی مری باشد.
  • زخم معده. درد مبهم و مکرر قفسه سینه، ممکن است ناشی از زخم‌های دردناک در دیواره معده یا  ابتدای روده کوچک باشد. این درد، در افراد سیگاری، افرادی که الکل زیاد می‌نوشند یا مسکن‌هایی مانند آسپرین یا NSAID مصرف می‌‌نمایند بیشتر دیده می‌شود. درد قفسه سینه، اغلب هنگام غذا خوردن یا مصرف آنتی‌اسیدها بهتر می‌شود.
  • فتق هیاتال. این یک مشکل رایج است و زمانی که بعد از غذا خوردن، قسمت بالای معده به قسمت پایین قفسه سینه فشار وارد می‌کند، رخ می‌دهد. فتق هیاتال، باعث علائمی مانند رفلاکس معده، از جمله سوزش سر دل یا درد قفسه سینه می‌شود. این درد، در هنگام دراز کشیدن بدتر می‌شود.
  • پانکراتیت. اگر در قسمت پایین قفسه سینه، دردی احساس می‌کنید که هنگام دراز کشیدن بدتر می‌شود و اگر به جلو خم شوید درد کاهش می‌یابد، ممکن است به پانکراتیت مبتلا شده باشید.
  • مشکلات کیسه صفرا. اگر بعد از خوردن یک غذای چرب، احساس پری یا درد در قسمت پایین قفسه سینه یا بالای شکم در سمت راست دارید، درد قفسه سینه شما ممکن است به دلیل مشکلات کیسه صفرا باشد.

درمان مشکلات گوارشی

درمان مشکلات گوارشی که باعث درد قفسه سینه می‌شود به شرایط خاص بیماری بستگی دارد. درمان می‌تواند با ایجاد تغییراتی در شیوه زندگی، مانند تغییرات رژیم غذایی و کاهش وزن و همچنین مصرف داروهایی برای کم کردن اسید معده یا کاهش علائم آن انجام شود. گاهی، درمان‌های جراحی ممکن است لازم باشد. مهم است که برای تشخیص دقیق علت درد قفسه سینه و برنامه‌ریزی درمان برای درد قفسه سینه مربوط به دستگاه گوارش، با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

مشکلات استخوانی، عضلانی یا عصبی

درد قفسه سینه به دلیل مشکلات استخوانی

گاهی درد قفسه سینه، به دلیل آسیب رسیدن به ناحیه قفسه سینه در اثر استفاده بیش از حد و یا حوادث ایجاد می‌شود. همچنین، ویروس‌ها هم می‌توانند باعث درد در ناحیه قفسه سینه بشوند. علل دیگر بروز درد قفسه سینه عبارت‌اند از:

  • مشکلات دنده. شکستگی دنده، باعث دردی در قفسه سینه می‌شود که در هنگام نفس کشیدن عمیق و یا سرفه کردن شدید‌تر می‌شود. این درد، اغلب در یک ناحیه احساس می‌شود و با فشار دادن ناحیه آسیب دیده، درد بیشتر می‌شود. ممکن است در محلی که دنده‌ها به استخوان سینه متصل می‌شوند نیز التهاب ایجاد گردد.
  • کشیدگی عضلات. سرفه‌های خیلی شدید هم ممکن است باعث آسیب رسیدن یا التهاب عضلات و تاندون‌های بین دنده‌ها شود و در قفسه سینه، درد ایجاد نماید. این نوع درد، مداوم است و با فعالیت کردن بدتر می‌شود.
  • زونا. بیماری زونا، که در اثر ویروس واریسلا زوستر ایجاد می‌شود، ممکن است قبل از این‌که دانه‌های پوستی آن آشکار شود، درد تیر کشنده و احساس سنگینی در قفسه سینه بوجود بیاورد.

درمان مشکلات استخوانی

درمان مشکلات استخوانی، عضلانی یا عصبی که باعث درد قفسه سینه می‌شود، به شرایط خاص بیماری بستگی دارد. درمان این مشکلات، می‌تواند با مصرف داروها، فیزیوتراپی، اصلاح شیوه زندگی و گاهی روش‌های جراحی انجام شود. استفاده از داروهای مسکن بدون نسخه یا تجویزی ممکن است مفید باشد. مشورت با یک پزشک متخصص برای تشخیص دقیق و برنامه‌ریزی برای درمان درد قفسه سینه مربوط به این مسائل مهم است.

سایر علل بالقوه درد قفسه سینه

یکی دیگر از علت‌های بالقوه درد قفسه سینه، استرس و حملات اضطرابی است. علائم مرتبط با اضطراب، شامل سرگیجه، احساس تنگی نفس، تپش قلب، احساس سوزن سوزن شدن و لرزش بدن است.

چه کسانی بیشتر در معرض درد قفسه سینه قرار دارند؟

عوامل خطر بروز درد قفسه سینه عبارتند از:

  •  کلسترول بالای خون
  • فشار خون بالا
  • سیگار کشیدن
  • دیابت
  • اضافه وزن یا چاقی
  • سندرم متابولیک
  • عدم تحرک بدنی
  • رژیم غذایی ناسالم
  • سن (خطر در مردان بعد از ۴۵ سالگی و در زنان بعد از ۵۵ سالگی افزایش می‌یابد.)
  • سابقه خانوادگی بیماری قلبی

چه موقع برای درد قفسه سینه باید به پزشک مراجعه کنم؟

در مورد هر نوع درد قفسه سینه، به پزشک مراجعه نمایید، مخصوصاً اگر درد، به طور ناگهانی رخ دهد و یا با داروهای ضد التهابی یا سایر درمان‌های خانگی، مانند تغییر رژیم غذایی تسکین نیابد. در کل، با داشتن هر یک از این علائم به پزشک مراجعه کنید:

  • تب، لرز، یا سرفه مخاطی به رنگ زرد-سبز
  • مشکل در بلع
  • درد شدید قفسه سینه که قطع نشود.

تشخیص علت درد قفسه سینه

تشخیص علت درد قفسه سینه

تشخیص علت دقیق درد قفسه سینه، باید با انجام یک ارزیابی کامل توسط پزشک متخصص انجام شود. پزشکان، با روش‌های مختلفی از جمله بررسی سابقه پزشکی، ارزیابی علائم، معاینه فیزیکی و آزمایش‌های تشخیصی اضافی این کار را انجام خواهند داد. مراحل متداول تشخیص علت درد قفسه سینه در زیر ذکر شده است:

سابقه پزشکی

پزشک از شما درباره علائم، سوابق پزشکی و عوامل خطر سوال خواهد کرد.

معاینه فیزیکی

پزشک یک معاینه فیزیکی کامل را مانند گوش دادن به ضربان قلب و ریه‌های شما، بررسی علائم حیاتی و ارزیابی تمام علائم ناهنجاری انجام خواهد داد.

تست‌های تشخیصی

  • الکتروکاردیوگرام (ECG/EKG): این آزمایش فعالیت‌های الکتریکی قلب را برای شناسایی هر نوع ناهنجاری ثبت می‌کند.
  • تست‌های تصویربرداری: ممکن است از تست‌های تصویربرداری مانند: اشعه ایکس، سی تی اسکن یا اسکن MRI، برای ارزیابی ساختار قفسه سینه استفاده شود.
  • آزمایش خون: با استفاده از آزمایش‌ خون، می‌توان اطلاعاتی در مورد آنزیم‌های قلبی، نشانه‌های التهاب و بیماری‌های زمینه‌ای به دست آورد.
  • تست ورزش: این تست‌ها، عملکرد قلب را در هنگام فعالیت بدنی ارزیابی می‌کنند.
  • آنژیوگرافی: در این تست یک ماده رنگی به رگ‌های خونی تزریق می‌شود و با کمک اشعه ایکس‌، برای ارزیابی جریان خون و تشخیص باریک شدن یا انسداد عروق از آن‌ها تصویربرداری می‌شود. آنژیوگرافی قلب را می‌توان با استفاده از تکنیک‌های مختلفی برای آنژیوگرافی عروق کرونر، برای بررسی عروق کرونر انجام داد.

مشاوره و ارجاعات تخصصی

بر اساس ارزیابی‌‌های اولیه و نتایج آزمایشات، ممکن است بیمار را برای درمان به متخصص قلب یا سایر متخصصان، ارجاع دهند. تست‌های تشخیصی خاصی که باید انجام ‌شود، به علائم بیمار، سوابق پزشکی او و علت احتمالی درد قفسه سینه بستگی دارد. پزشک شما، آزمایش‌های مورد نیاز را برای تشخیص و برنامه‌ریزی درمانی شخصی، تعیین می‌کند.

پیشگیری از درد قفسه سینه

نحوه پیشگیری از درد قفسه سینه، به علت اصلی بروز آن، بستگی دارد. اقدامات کلی که ممکن است به پیشگیری از درد قفسه سینه کمک کند در زیر ذکر شده است:

یک رژیم غذایی متعادل را که غنی از میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین‌های بدون چربی است رعایت کنید. چربی‌های اشباع، کلسترول و نمک را کمتر مصرف کنید. آب زیاد بنوشید و از مصرف زیاد الکل خودداری کنید.

در هفته، حداقل ۱۵۰ دقیقه ورزش هوازی متوسط یا ۷۵ دقیقه ورزش با شدت بالا انجام دهید. قبل از شروع هر برنامه ورزشی با پزشک مشورت کنید.

از روش‌های مدیریت استرس، مانند تمرین‌های تنفس عمیق، مدیتیشن، یوگا یا سرگرمی‌ها و فعالیت‌هایی که به شما کمک می‌کنند آرام شوید استفاده کنید.

اگر سیگار می‌کشید بهتر است آن‌ را ترک کنید. سیگار یکی از عوامل اصلی خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف قلبی و ریوی است که باعث درد قفسه سینه می‌شوند.

یک رژیم غذایی مغذی و فعالیت بدنی منظم داشته باشید تا به وزن مناسب بدن خود برسید.

اگر بیماری‌هایی مانند فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت یا هر بیماری مزمن دیگری دارید، برای مدیریت صحیح آن‌ها با پزشک خود، همکاری کنید.

اگر برای هر بیماری که به آن مبتلا هستید دارو تجویز شده است، آن‌ها را طبق دستور پزشک مصرف کنید.

اگر عوامل محرک‌ خاصی را برای بروز درد قفسه سینه‌ خود  شناسایی کرده‌اید، مثل بعضی غذاها، عوامل استرس‌زا یا فعالیت‌ها، سعی کنید از آن‌ها اجتناب کنید یا آن‌ها را به حداقل برسانید. برای اطمینان از سلامت کلی خود، و رفع هر نوع نگرانی یا علائم، فوراً به پزشک خود مراجعه کنید.

سؤالات متداول

چگونه بفهمم که درد قفسه سینه جدی است؟

اگر درد قفسه سینه شدید باشد و یا بر روی سینه احساس فشار داشته باشید، ممکن است نشانه حمله قلبی باشد. مشکل در تنفس، یکی دیگر از علائم جدی درد قفسه سینه است. افرادی که این علائم را دارند باید فوراً به پزشک مراجعه کنند.

آیا همیشه درد قفسه سینه، نشانه مشکل قلبی است؟

خیر، درد قفسه سینه ممکن است در اثر دلایل مختلفی غیر از مشکلات قلبی ایجاد شود.

چگونه می‌توانم فرق بین درد قفسه سینه، که نیاز به مراقبت پزشکی دارد و علل غیر جدی را بدانم؟

اگر درد قفسه سینه شدید، طولانی مدت یا همراه با علائمی مانند تنگی نفس، گسترش درد، تعریق، حالت تهوع یا سبکی سر باشد، باید به پزشک مراجعه کنید.

درد قفسه سینه معمولاً چقدر طول می‌کشد؟

مدت زمانی که درد قفسه سینه طول می‌کشد، به علت ایجاد آن بستگی دارد. این درد ممکن است چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشد و یا به طور متناوب بیاید و برود. یک پزشک، مدت زمان این درد را برای تعیین علت زمینه‌ای ارزیابی می‌کند.

تفاوت بین درد قفسه سینه تیرکشنده و مبهم چیست؟

درد شدید قفسه سینه تیر کشنده مانند سوراخ شدن یا فرو رفتن چاقو احساس می‌شود، اما درد مبهم قفسه سینه، معمولاً مانند یک ناراحتی یا درد عمومی توصیف می‌شود.

آیا اقدامات احتیاطی برای جلوگیری از درد قفسه سینه در طول فعالیت بدنی وجود دارد؟

گرم کردن کافی بدن قبل از ورزش، افزایش تدریجی شدت فعالیت بدنی، حفظ وضعیت بدنی مناسب در حین ورزش، نوشیدن آب و توجه کردن به علائم بدن، برای جلوگیری از فشار بیش از حد به بدن ضروری است. توصیه می‌شود که برای مشاوره بر اساس وضعیت خاص و سوابق پزشکی خود با پزشک مشورت کنید.

آیا ممکن است درد قفسه سینه، خود به خود از بین برود؟

موارد خفیف درد قفسه سینه، معمولاً خود به خود برطرف می‌شوند. اما موارد شدید، ممکن است نیاز به درمان داشته باشند.

آیا ممکن است کم خوابی باعث درد قفسه سینه شود؟

مدت زمان خواب مناسب با افزایش احتمال بروز درد قفسه سینه مرتبط است. البته، خوابیدن زیاد به اندازه کم خوابی خطر بروز درد قفسه سینه را افزایش می‌دهد.

درد قفسه سینه در دوران بارداری چه دلایلی می‌تواند داشته باشد؟

این درد ممکن است ناشی از تغییر وضعیت جنین، لگد زدن جنین و یا رفلاکس معده باشد.

آیا خوردن بادام به تسکین درد قفسه سینه کمک می‌کند؟

درد قفسه سینه، علل مختلفی دارد. اگر رفلاکس اسید معده علت درد قفسه سینه باشد، خوردن چند عدد بادام یا نوشیدن یک فنجان شیر بادام مفید است.

فهرست مطالب
تماس با ما